Wednesday, July 11, 2012

Patates püresi, oktay usta patates püresi tarifi resimli püre tarifleri yapılışı malzemeleri

Patates püresi, yapımı kolay ve kısa sürede az malzeme ile yapılan enfes bir tat. İçine koyacağınız süt ile daha da tatlandırabileceğiniz patates püresine biz 2 kaşık tere yağ ile 1 kaşık zeytin yağ koyduk ancak siz tadı daha da keskinleşsin derseniz zeytinyağının yerine tere yağ da kullanabilirsiniz.


Gerekli malzemeler:


1 kilogram patates
1 yemek kaşığı zeytin yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Yarım demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz


Patates presi


Patates püresi tarifi:


Patatesleri iyice yıkayın ve bol su ile bir tencereye koyup, haşlanmak üzere ocağa alın.
Patatesler kaynamaya başlayınca çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Pişen patatesleri tencereden alın ve kabuklarını soyup, çatalla ezerek mutfak robotuna atın ve püre haline gelene kadar mutfak robotundan çekin.
Geniş bir teflon tavaya zeytin yapını koyun ve üzerine patates püresini döküp, tuz serpin ve 1-2 dakika kavurun.
Ardından tereyağını ilave edin ve karıştırarak 1-23 dakika daha kavurarak ocaktan alın.
Sütü kaynatın ve geniş bir kabın içine dökün üzerine teflon tavadaki püreyi boşaltın ve karıştırın.
Hazır olan patatesi püresini servis tabağına alın ve üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment