Saturday, August 11, 2012

Bayatlamayan Kek Tarifi




Bayatlamayan Kek Tarifi













3 yumurta

Yarım paket margarin (oda ısısında yumuşamış)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı kakao

Kabartma tozu

Vanilya

Aldığı kadar un (revani hamuru kıvamında olacak kadar)






Yumurta ve şeker iyice çırpılır.

Yumuşamış veya küp küp doğranmış margarin,sıvıyağ,kabartma tozu,vanilya eklenir ve tekrar çırpılır.un yavaş yavaş eklenir kıvam alınca bir kısmı ayrılır,ayrılan kısma kakao eklenip çırpılır.

Yağlanmış kalıba önce beyaz sonra kakaolu hamur aktarılır ve 180 derece fırında pişirilir.iyice kabardıktan sonra pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırılır eğer hamur bulaşmıyorsa pişmiş demektir.afiyet olsun.






NOT:bu tarifte süt,yoğurt gibi çabuk bayatlamaya sebep olan malzemeler olmadığı için uzun süre saklanabilir hatta soğuduktan sonra dilimleyip derin dondurucuya konup istenildiği zaman çıkarabilirsiniz,ilk yaptığınızdaki tazeliğini koruduğunu göreceksiniz.

diğer bir dipnot ise bu tarifte çok fazla un kullanılmaması çünkü fazla un hamuru sıkılaştırır ve puf puf olmasını önler.

No comments:

Post a Comment